Hogyan fogjunk önfejlesztésbe nőként? Ezt a 10+1 dolgot ajánlom!

2.rész

 

Ha podcastot szeretnél hallgatni, akkor tölts le egy applikációt a telefonodra (pl.: Anchor.fm, Spotify, Apple podcast), és a listák között témákra bontva megtalálsz mindent. Főként angol nyelvű csatornákat fogsz találni, de már magyar nyelvűekkel is jó számban találkozol. Ha az önfejlesztés a célod, akkor a Nők az úton podcast gondolatébresztő adásait ajánlom, vagy a Szempillantás podcastot. , illetve mindenképp kattanj rá a Szikra – Kreatív Nézőpont podcastra is. Mindkét csatornát csajok vezetik, akikhez mindig érdekes vendégek érkeznek és izgalmas témákat vesznek elő.

 

Ha külföldi csatornákat hallgatnál inkább, íme, egy saját lista:

 

TED Talks Daily

Donald Miller: Building a Story Brand (storytelling és márkaépítés)

Learning with Leslie (blogírás)

BBC 6 minute English

Mike Rowe (sztorizás)

Marketing School (marketing)

  1. Nőknek szóló események

Vannak kifejezetten nőket célzó vagy nőkről szóló események, amelyeken rengeteg inspiráló előadást hallhatsz. A 2018-as év általam legjobban várt ilyen eseménye a december 03-ai HVG RESTART konferencia – A nagy újratervezés napja (aminek szervezéséért és a tartalmának összeállításáért én felelek), illetve a november 30-ai TEDxLibertyBridgeWomen. A Restart konferencia célja, hogy a résztvevő nők hiteles és értékes muníciót kapjanak a változás küszöbén történő átjutáshoz és a sikeres továbbhaladáshoz. A TEDxLibertyBridgeWomen üzenete pedig az, hogy a fennálló helyzetbe való beletörődés ideje lejárt.

 

A nők a világ minden táján kezükbe veszik az ügyeiket, hogy a jövőt olyanná alakítsák, amilyet mind látni szeretnénk – mi Magyarországon is.

 

A TEDxLibertyBridgeWomen kurátoraival ide kattintva olvashatsz egy interjút.

 

  1. Önfejlesztő tréningek, workshopok, kihívások

Rengeteg tréninget találsz az önfejlesztés minden ágán. Ha a Facebook eseményeknél körülnézel, a népszerű pszichológusokon át a coachokig, specializált bloggerekig sokan tartanak valami tréninget. A legnépszerűbbek főként a kézműves workshopok, de rengeteg beszélgetős, feladatmegoldós, fejlesztéses tréning van. Természetesen az első számú ajánlatom a Womenspiration eseményei , de izgalmas kihívásokhoz is csatlakozhattok. Itt van például az 52hét52kihívás, amelynek lényege, hogy a csoport tagjai minden héten újabb feladatokat oldanak meg annak érdekében, hogy kilépjenek a robotpilóta üzemmódból, fejlődjenek, és kreatívan éljék meg a napjaikat.