Hogyan fogjunk önfejlesztésbe nőként? Ezt a 10+1 dolgot ajánlom!

3. rész

A 6 hetes Élj kreatívan! kihívás program nem feltétlenül csak nőknek szól, de a résztvevők 90%-a nő. Tudj meg többet erről az izgalmas és szemléletformáló eseményről, amelyhez évente három alkalommal is csatlakozhatsz!

 

  1. Blogok, vlogok

Legtöbben elég sok blogot követünk, akár napi szinten látogatjuk, akár csak a FB falunkon felbukkanó cikkeket olvassuk. A nőket leginkább érdeklő témák a család, a szépségápolás, a divat, a gasztronómia, de már szép számmal gyarapodnak a gondolatébresztő vagy éppen business tartalmak is. Ha utazás, akkor nagyon ajánlom Petersplanet.travel oldalát, ahol fantasztikus sztorikkal és képek segítségével fedezhetitek fel Szűcs Péterrel a nagyvilágot. Ha kíváncsi tudásvágy hajt, és kreatívan szemléled/szemlélnéd a világot, íme a Szikra magazinblogom, ha a márkaépítés, akkor pedig László Móni personalbranding.blog.hu oldala. Ha a vállalkozás területén fejlődnél, akkor tetszeni fog Mándó Milán oldala vagy a Business&Cafe oldal is. Aki a pszichológiába mélyedne el, a PszichoForYou cikkeit ajánlom. Ha pedig vlog, akkor Almás Kittit kövesd.

 

Te milyen blogokat ajánlanál?

 

womenspiration_1920x1280.jpg

 

  1. Női közösségek

Egy összetartó közösség minden szempontból igazi kincs: támogat, inspirál, fejleszt, biztonságot ad és feltölt. Szerencsére ezen a téren is jobbnál jobb lehetőségekben dúskálhatnak a nők.

 

Kézműves vállalkozóknak: Mákgubó

Tudatos, fiatal nőknek: A Womenspiration egy olyan inspiráló havi programsorozat, amely főként húszas-harmincas nőknek nyújt lehetőséget inspirálódásra, gondolatébresztésre és szakmai networkingre.

Vállalkozó anyukák közösség: Mompreneurs

Aki a kulturális-spirituális vonalon érzi jól magát, nézzen körül a Magnet Közösségi Ház programjai között.

Üzletasszonyoknak: BusinessWomenNetwork

Csajos kikapcsolódás: Csajszombat

Ajánlj te is egy klassz, nőknek szóló közösséget.

 

  1. TED-videók

A TED-videókat gondolom nem kell senkinek bemutatni, viszont megmutatom az én három kedvenc videómat:

 

Julie Burstein – 4 lecke a kreativitásról

Elizabeth Gilbert – Siker, bukás és ami az alkotáshoz kell

Susan David – Az érzelmi bátorság ereje

Ajánlj te is önfejlesztő TED-előadást!

 

  1. Applikációk

A saját fejlődésed kulcsát akár a zsebedben is hordhatod, hiszen ha már az időd nagy részében a telefonodat nyomkodod, tedd haszonnal. Íme 5 applikáció, amit érdemes kipróbálnod.

 

Hálanapló | iPhone, Android

Meditáció | iPhone, Android

Jóga | iPhone, Android

Új szokások |  iPhone, Android

Önismeret | iPhone, Android

Ajánlj te is önfejlesztő applikációt!

 

administration-adult-banking-6214.jpg

 

  1. Magazinok

Milliónyi női magazin van a piacon, de most csak az önfejlesztéssel kapcsolatosra fókuszálok. Bátran forgasd a HVG Extra A Nő magazint, illetve a HVG Extra Pszichológiát, a Mindennapi Pszichológiát, az Üzlet&Pszichológiát, a Nők Lapja Pszichét, de a Forbes Magazint is haszonnal forgathatod. Te milyen magazint olvasol?

 

Láthatod tehát, ha nőként önfejlesztésbe fogsz, bőven vannak nyitott ajtók és még csak a felszínt kapargattam. Ajánlhattam volna még azt is, hogy utazz el egyedül, sportolj rendszeresen (nem csak test-, de nagyon jellemfejlesztő is), tölts minél több énidőt vagy éppen válassz  minden évben más hobbit stb. Azt szeretném megmutatni, hogy nem csak az iskolapadban lehet fejlődni, hanem kreatív tapasztalatok révén is. Az élet az igazi tanár.

 

+1 Online tanulás

Ha nem tudsz eljárni workshopokra, mert vidéken, esetleg külföldön élsz, netán nem jó a meghirdetett időpont, esetleg beteltek a helyek, vagy kifejezetten szereted az online tanulást, akkor próbáld ki a Womenspiration Online Kurzusokat. Neked ajánljuk, ha fontos számodra az önfejlesztés, és hiteles forrásból, kreatív módon, saját időbeosztás szerint, kényelmesen szeretnél tanulni.

 

A személyes márkaépítés alapok online kurzus abban segít, hogy kiaknázd az önmarketing erejét, több oldalról is megismerd, majd önazonosan és hitelesen képviseld magad, azt kommunikáld magadról, amiben hiszel, megtaláld a neked való munkát, a céljaidhoz vezető ajtókon menj be, és a megfelelő emberekkel működj együtt. A videókkal, letölthető segédanyagokkal, kreatív feladatokkal vezetett online kurzus 5 fejezetén és 13 leckéjén (köztük blogolás is) olyan tempóban haladhatsz végig, ahogy neked megfelel, így a saját igényeidre, időbeosztásodra szabhatod a téma feldolgozását. Akár 1 nap alatt elvégezheted!