Tudja meg, mit kell tudnia a személyes fejlődésről

Tudja meg, mit kell tudnia a személyes fejlődésről

Az önsegítő taktikák számtalan formában léteznek. Néha óriási erőfeszítésekre és energiára van szükségük, csak hogy koncentrálódjanak. Néha azonban csak annyit kell tennünk, hogy apró és fokozatos változásokat hajtunk végre, amelyek sokkal kevesebb energiát igényelnek, de hosszú távon ugyanazt a célt valósítják meg.

Hét lépés van a sikerhez. Az elsőnek iránya van, míg a másodiknak tudnia kell, hol fekszik a cél. A harmadik kulcs az, hogy mikor kell cselekedni. Negyedszer, reagáljon, amikor egy helyzet arra készteti. Ötödször, gyorsuljon fel, ha képes közelebb kerülni céljaihoz. Hatodszor fejezze be, amit elkezdett. Végül a fenti lépéseket meg kell ismételnie a folyamatos siker garantálása érdekében.

Függetlenül attól, hogy hol találhatja magát azon törekvésében, hogy az attitűddé, magatartásába, céljaiba és érzelmeivé váljon, akivé törekszik, ne feledje, hogy folyamatosan ki kell lépnie a komfortzónából. Azáltal, hogy kilép a kényelmi zónájából, emberként növekszik és kockázatot vállal, ami végül új tapasztalatokat hoz létre a siker szempontjából.

Tegyen ésszerű és elérhető célt, amelyre összpontosít. Személyes fejlődés szempontjából érdemes egy rövid éven belül elérhető, néhány éven belül elérhető célt kitűzni, és hosszú távú célt kitűzni arra az irányra, amelyre az életét idővel változtathatja. Akár szakmai, akár személyes céljai vannak, a világosan meghatározott eredmény elérése segít a fejlesztési terv elkészítésében.

 Ne tartozzon azon emberek közé, akik egy csoport szélén állnak, és órákon át beszélgetnek, és senki sem veszi észre, hogy ott van! Óvatosan válassza ki szavait, és beszéljen világosan, hogy mindenki megértse. Csak akkor lehet megbecsülni, ha meghallják és megértik!

Fontos, hogy mindig hű legyen önmagához és alapvető értékeihez, hogy a legjobb tudása legyen. Inkább aggódjon a karaktere miatt, mint amiatt, hogy másnak látszik. Győződjön meg arról, hogy cselekedetei mindig tükrözik-e az alapértékeit. Az integritás magabiztossághoz vezet, amely sikerhez vezet.

Állítsa be a határidőket. A határidők fontos részét képezik annak, hogy jó úton haladhasson céljai elérésében. Meg kell határoznia a befejezési határidőket, valamint az egyes időközi határidőket. A határidőknek reálisaknak kell lenniük, ugyanakkor kihívást jelentenek arra is, hogy teljesítsék azt, amit elhatározott, hogy meg akar tenni.

Megsértődik, amikor mások megsértik vagy lebuktatják? Természetesen! Tehát természetes, hogy szünetet kell adnia magának, valahányszor kétségei támadnak kinézete, élete vagy képességei iránt. Ha nem tud valami szépet mondani magáról, akkor biztosan nem szabad semmit sem mondani.

Bármikor, amikor új személyes célt tűz ki maga elé, legyen szó fogyásról vagy munkahelyi előléptetésről, semmiképpen ne jelentse be mindenkinek. Természetesen néhány embernek el akarja mondani az elszámoltathatóságot, de mentsen meg mindenkit, ha valóban teljesítette a célt. Így nem kapja meg az elismerést, mielőtt elért valamit.

A vizualizáció segít abban, hogy koncentráljon a céljára. Amikor csak lehetséges, tegyen képet arról, amit szeretne, egy olyan területen, amelyet minden nap látni fog. A lapos gyomor képe a hűtőszekrényen segít az egészséges ételválasztás felé irányítani, míg az asztalán lévő nyaralási cél képe pénzt takaríthat meg.

Ha valóban változtatni akarunk, akkor magunktól kell függenünk, hogy megvalósítsuk ezt a változást. Valójában megfontolt és kiszámított erőfeszítéseket kell tennünk annak biztosítására. Minden más csak a kudarcunkat biztosítja. A fent felvázolt lépések utat nyitnak a változás felé. Rajtunk áll, hogy kövessük ezt az utat.